Kot ste najbrž že zasledili v trgovini, revijah in raziskavah obstaja veliko prednosti v uporabi zelenih izdelkov. Naravni izdelki so sedaj čedalje bolj cenovno dostopni in popularni. Tukaj imate 7 razlogov, da začnete uporabljati naravno okolju prijazno in ekološko kozmetiko že danes:

1. Da spoštujemo naravno ravnovesje naše kože: ne uporabljajte sintetičnih ali strupenih sestavin. Preden kupite izdelek se pozanimajte katere sestavine izredno škodijo vaši koži ( derivati nafte, kovine-aluminij). Ni nujno, da dražji izdelek pomaga vaši koži

2. Dolgoročno zmanjševanje gubic:  kreme za zmanjševanje gubic imajo največkrat agresivne sestavine. Zaradi teh sestavin lahko povzročite ravno obratni učinek na kožo in to dolgoročno .

3. Ste zagriženi okoljevarstvenik. S kupovanjem naravne kozmetike prispevate k zmanjšanju globalnega segrevanja. Izogibajte se naftnim derivatom. Pridobivanje teh sestavin uničuje veliko ekosistemov, kontaminira planet, onesnažuje naš zrak in vodo in posledično se povečuje učinek podnebnih sprememb.

4. Skrb za vaše zdravje: naša kožo in telo ne absorbira strupene sestavine, ki jih pogosto najdemo v sintetičnih izdelkih in preveč tehnološko obdelane kozmetike. To povzroča  povzroča alergije ali reakcije na naši koži, ki jih potem težko pomirimo in nam lahko ostanejo kakšne brazgotine.

5. Naravna in organska kozmetika ima večnamensko lastnost: enostavno se kombinira z drugimi izdelki, primerna je za vse tipe kože ter za vse starosti (od nežne dojenčkove kože do občutljive starejše).

6. Okolju prijazno: zavesten pristop pri kupovanju kozmetike, vpliva na okolje in naše razmišljanje. Ker se potrošniki bolj zavedamo okoljskih problemov se je to mnenje spremenilo tudi pri samih podjetjih. Tako je  med procesom izdelave kozmetike uporabljenih več ekoloških snovi in recikliranih embalaž. Pravilna uporabe in odstranjevanje kozmetike pa pomaga varčevati z energijo, viri in z nepotrebne embalaže.

7. Brez testiranja na živalih: naravna in organska kozmetika največkrat ni testirana na živalih. Včasih je lahko malo težko spremeniti navade, ampak kot lahko vidite  vse našteto je samo prednost. Ne oklevajte, da najdete primerno kozmetiko in jo poizkusite.

naravna in organska kozmetika