izparilnik za eterična oljaUporaba eteričnih olj je vse bolj priljubljena, najpogosteje jih uporabljamo kot dodatek naravni kozmetiki, pri masažnih oljih in za energijsko čiščenje prostorov. Pogosto pa jih uporabljamo samo za razširitev vonja in boljše vzdušje v prostoru.  Za razširitev vonja po našem domu, je najbolj preprosto, da uporabimo izparilnik za eterična olja.

Poznamo več vrst izparilnikov, izredno praktičen za uporabo je tudi električni difuzor. Na tržišču je vse bolj bogata ponudba izparilnikov, v vseh možnih oblikah, barvah in z raznimi funkcijami.

Kakšen izparilnik za eterična olja naj kupimo in kako ga uporabljamo?

električni difuzor za eterična oljaIzparilnik za eterična olja je izredno preprost za uporabo.  Pod izparilnik prižgemo svečko, na vrhu dodamo vodo in kanemo nekaj kapljic eteričnega olja.

Izredno priljubljeno je olje čajevca, eterično olje sivke, kokosovo olje, arganovo olje in eterično olje evkaliptusa.

Če uporabljamo 100 naravna eterična olja, moramo samo paziti, da s svečko olja ne pregrejemo, saj lahko s tem uničimo terapevtske lastnosti olja. (1)

Preverite: 9 najbolj popularnih aromaterapevstkih eteričnih olj – Omega3.si

Difuzor za eterična olja

Izparilnik za eterična olja nam običajno dobro služi, mogoče pa je vseeno čas, da posežemo po električnem difuzorju. Difuzor deluje tako, da sestavine eteričnega olja razbije na drobne mikro delce v nežno meglico, ki se nato razprši po prostoru.

Navaden  izparilnik za eterična olja s svečko, olje segreje, medtem ko ga električni difuzor ne segreva preveč, zato eterično olje ohrani več terapevtskih lastnosti.difuzor za eterična olja cena

Za ustvarjanje harmonije v našem domu, uporabljamo eterična olja, ki vsebujejo antivirusne, antiseptične in antibakterijske lastnosti. Ko se delci eteričnega olja razpršijo po zraku, uničijo bakterije in delujejo terapevtsko.

V električnem difuzorju lahko uporabljamo posebna eterična olja trgovine Angelca, ki so narejena za podpiranje čaker. V Angelci predstavljajo devet eteričnih olj, ki dvignejo frekvenco v našem domu in ga očistijo energijskega mrčesa.

Naravna eterična olja so pripravljena tako, da obudijo frekvence za obilje, zadovoljstvo, veselje, razumevanje v odnosih, ljubezen, izražanje, intuicijo, jasnost in energijsko podporo za meditacijo.

Sami se odločimo, katero frekvenco želimo trenutno obuditi in na podlagi tega izberemo točno določeno naravno eterično olje. (2)