Glede na to, da je tako ponudnikov, kot programov team building dogodkov, nešteto različnih, je povsem logično, da se vsak interesent za gradnjo svoji timov, zanima kateri so najbolj popularni programi za team building.

Spodaj smo zato pripravili kratek pregled team building programov, ki so v zadnjih letih, najbolj pridobili na slovesu.

Kateri so najbolj popularni programi za team building?

Adrenalinski parki, športni turnirji in paint ball programi so tisti, ki sodijo med zimzelene in tradicionalne nosilce skoraj vsakega piknika in druženja zaposlenih, zelo pogosto pa so uveljavljeni tudi kot eni bolj pogosto organiziranih team building programov za podjetja, za obrobne dejavnosti najrazličnejših seminarjev in motivacijskih predavanj.

Kateri so najbolj popularni programi za team building

Ker mora vsak dober team building program v glavnem strmeti k temu, da je tudi zabaven, so se v zadnjih letih, med popularnimi, znašli tudi zelo specifični team building programi, kot so učenje trebušnega plesa, kulinarični team builing masterchef, poolparty-ji in podobno.

Večina letnih team building programov je organizirana na prostem, od tod so tudi nastali novodobni programi, med katere pa v prvi vrsti sodijo streljanje, paragliding, korporativne igre v naravi, off road dirkanja in raznorazne srednjeveške igre.

Med najbolj specifičnimi in tudi razmeroma detajlnimi team building programi za najbolj zahtevne goste, pa so se najbolj popularni izkazali welness team building programi, zabavni team buildingi in pa športni team building – plezanje, ipd…. (1, 2)

Ne glede na samo popularnost posameznega programa, pa je predvsem iz naslova organizacije team building eventa za podjetje, ključno, da je proghram usklajen s cilji podjetja, saj so prednosti tako organiziranega programa, ne samo v namenskem teambuildingu, temveč tudi v vseh ostalih prednostih, ki se izkazujejo čez doseganje na novo zastavljenih ciljev podjetja, izboljšanje produktivnosti in učinkovitosti podjetja, nenazadnje pa tudi v izboljšanju motivacije zaposlenih.

Namensko upravljan in izveden team building bistveno izboljša organizacijsko sposobnost, izboljša posamezne procese, pomaga k timskemu reševanju izzivov in nalog ter prispeva k t.i. razvoju timskega duha (team spirit).

Odlični in najbolj popularni team building programi upravičeno prispevajo k izgradnji in povečanju stopnje zaupanja, med zaposlenimi, k reševanju konfliktov in sporov, boljšemu sodelovanju, vse to pa se dosega skozi zabavne igre in animacijski program. Udeleženci takšnih programov poročajo o bolj učinkoviti komunikaciji med zaposlenimi in drugo…. (3)

Uporabljene besede: Kateri so najbolj popularni programi za team building?