msm prah stranski učinkiMsm prah je organska oblika žvepla, ki ga naše telo nujno potrebuje za normalno delovanje. Žveplo se pri pripravi hrane hitro uniči, zato ga z zelenjavo, sadjem in mlečnimi izdelki, običajno ne dobimo dovolj.

Za  zagotavljanje dnevne potrebe po tem mineralu, zato uživamo presno hrano ali prehranska dopolnila. Dnevne potrebe po žveplu najbolje zadovoljimo z uživanjem msm, ki je na voljo v prahu ali v obliki kapsul.

Kako pravilno uporabljamo msm prah?

Mineral msm postal izredno priljubljen v zadnjem času, ko so ga ljudje začeli uživati, da bi izboljšali stanje las in nohtov. Žveplo v msm namreč sodeluje pri tvorbi kolagena in keratina, ki sta nujno potrebna za zdrave lase in nohte. Vpliva pa tudi na kožo, ki postane prožna in brez gub, zato je msm najbolj priljubljen pri ženskah.

Seveda pa redno uživanje pomaga tudi pri drugih težavah, saj deluje protivnetno in s tem blaži bolečine. Preprečuje bolečine v mišicah, sklepih in blaži bolečine pri artritisu in revmatičnih obolenjih. Po prehranskih dopolnilih, ki vsebujejo msm, vse pogosteje posegajo tudi športniki, saj po vadbi poskrbi za hitrejšo regeneracijo mišic.msm uporaba

Msm prah lahko uživamo preventivno, ali pa ga pričnemo jemati za lajšanje težav pri točno določeni bolezni. Kot pri vseh prehranskih dopolnilih, je tudi pri jemanju msm potrebna določena previdnost.

Upoštevati je potrebno navodila proizvajalca, vedno pa pričnemo msm prah ali kapsule, uživati majhne odmerke, ki jih postopno zvišujemo. Kadar uživamo čisti msm prah, je dovolj ena žlička na dan, jemanje pričnemo s polovico žličke.

Izdelke, ki vsebujejo msm, vedno uživamo skupaj z vitaminom C, najbolje je sveža limonada. Prehransko dopolnilo  jemljemo tri mesece in nato naredimo krajši premor.

Kakšni so pozitivni in negativni učinki jemanja msm?

Z rednim uživanjem msm, lahko pričakujemo občutno izboljšanje mnogih zdravstvenih težav, ki nas mučijo. Najprej se rezultati pokažejo na laseh in nohtih.

Lasje postanejo močni in zdravi, nohti pa se ne lomijo več. Na obrazu se gube zmanjšajo, koža postane napeta in na videz bolj zdrava. Bolečine v sklepih in mišicah popustijo, uredi se prebava, naše počutje pa je vidno boljše.

msm mineral izkušnje

Kaj pa negativni stranski učinki? Pred jemanjem moramo vedno prebrati navodila in msm jemati po navodilih proizvajalca. Uživati začnemo manjše odmerke, da preprečimo stranske učinke.

Če na začetku pretiravamo z odmerkom, nas lahko presenetijo prebavne težave, kot so bolečine v želodcu, driska ali celo bruhanje. Pri bolj občutljivih se lahko pojavijo glavoboli in nespečnost.  (a) (b)

Neprijetnim  stranskim učinkom se bomo izognili s pravilno uporabo prehranskega dopolnila msm, kar pomeni, da ga pričnemo jemati v manjših odmerkih in vedno upoštevamo navodila na škatlici!