kaj je prava ljubezenWikipedija nam ljubezen razlaga kot čustveno navezanost, naklonjenost drugim osebam. Pojem ljubezni povezujemo tudi z drugimi živimi bitji (ljubezen do živali, narave), z dejavnostmi (ljubezen do učenja) in z ostalimi pojmi (ljubezen do glasbe). Kljub vsem teorijam, je ljubezen čustvo, je tista lepa energija, ki nas spremlja celotno življenje. Vsi si jo želimo čutiti in živeti iz nje. Zagotovo pa se nam večkrat poraja vprašanje, kaj je prava ljubezen?

Kaj je prava ljubezen?

 

Skozi zaljubljenost do prave ljubezni.

Na neki točki ste popolnoma brezskrbni in vse se zdi rožnato in spodbujajoče, spremlja vas občutek moči, lahko bi celo gore premikali. Pozitivna energija. Velika moč in neskončna sreča. Kar razganja vas od energije. Sploh zares ne zmorete razmišljati in ste popolnoma predani tem lepim občutkom. Ljubljena oseba je več kot popolna, magična in obsijana z zvezdami.

prava ljubezenKo vse to mine, ko se vihar poleže pride na površje ljubezen, tista prava, trdna, močna ljubezen. Gradite jo skozi svoje celotno življenje, iz nje črpate navdih in zadovoljstvo. Ljubezen zmore iti čez vse ovire in viharje, ki vas v življenju doletijo in še vedno je tam, ko vse mine.

Ljubezen govori jezik resnice.

Govorjenje resnice krepi ljubezen. Vsaka, še tako mala laž vas odpelje proč od vas samih, kakor tudi od tiste prave ljubezni.

Razumska ali srčna ljubezen

Razumska ljubezen je ponavadi pogojena z nečim materialnim. Velikokrat niti ne prinese neke dolgotrajne sreče v odnos. Medtem ko je srčna ljubezen tista, ki samo je. Nima pogojev, vas navdihuje in usmerja na pravo pot. Pomaga pri razreševanju vsega kar vas doleti skozi življenje, daje vam moč.

Bistvenega pomena je, da najprej ljubite sebe in se sprejemate v celoti. To predstavlja temelje. Ljubezen, ki jo delite z drugimi bo tako bolj pristna, srčna, brezpogojna.

Kaj je prava ljubezen zares? Je tista, ki je brezpogojna in ne išče napak, izhaja iz globine srca in vas zares nikoli ne razočara, čeprav kdaj tudi boli. Zelo boli. Ker prava ljubezen živi z vami vse dni.

Znamenje ljubezni je poroka

Brez dvoma je tudi danes, ko žal mnogo mladih parov, o ljubezni in poroki, z roko v roki, več ne razmišlja in, ko število parov, ki živijo “na koruzi” narašča, upada pa število porok, vseeno poroka znak ljubezni in trajne zvestobe. Kljub temu, da ob poroki nastopi cela gora vprašanj že s samo poroko (od organizacije poroke, poročnih daril kulinarike na poroki, poročne obleke, slavja, potovanja, itd…), se pari, strnjeni v ljubezni tudi v času poročnega slavja in po njej, le še okrepijo v svoji povezanosti in ljubezni.

S tem, da je ljubezen potrebno negovati tudi po poroki, v mnogih primerih pa celo bolj, kot v času pred poroko.