Izdelava logotipa – kako oblikovati popolni logotip? 

Izdelava logotipa bi mogla biti zelo pomembna za vaše podjetje, ker ima velik vpliva to, kako bodo vaše stranke dojemale vašo blagovno znamko, tudi bo pustil prvi vizualni vtis na vaše stranke. Seveda želite, da je vaš logotip izjemen.

izdelava logotipa

Toda kako pridete tja? Dali vam bomo nekaj nasvetov:

  1.     Določite identiteto vaše blagovne znamke:

Da bi vaš logotip predstavljal osebnosti vaše blagovne znamke, najprej morate razumeti identitet ter kaj je bistvena osebnost vaše blagovne znamke. Tukaj je nekaj vprašanj, ki si jih lahko zastavite, da bi prišli do dna identitete vaše blagovne znamke:

  •       Zakaj ste začeli s to blagovno znamko?
  •       Katera so prepričanja in vrednote, ki so pomembna za nas kot podjetje?
  •       Kaj delamo bolje kod, kdorkoli drugi?
  •       Kaj nas dela posebne?
  •       Če bi lahko našo blagovno znamko opisali s tremi besedami, kaj bi to bilo?
  •       Katere so tri besede, s katerimi bi želeli, da nas naše stranke opišejo? 

How to Creating a Catchy Business Name in 10 Simple Steps - The Post City

  1.      Izdelava logotipa? Poiščite navdih za svoj dizajn!

Mogoče najtežji del v ustvarjalnem svetu, ampak ko enkrat najdete navdih vse bo lažje. Brez skrbi za vas imam nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali:

Upoštevajte pravila brainstorminga, ki vključuje predstavitev vseh idej in njihovo zapisovanje. Tudi slabe ideje včasih vodijo do genialnih rešitev.

Razmišljajte kot vaše ciljno občinstvo ter naredite seznam besed, ki opisujejo vašo blagovno znamko. Ko razmišljate kot vaša stranka, poskusite imeti v mislih, kaj bi bilo zanjo pomembno.  

Vključite vse zaposlene – pripeljite ljudje iz vsakega oddelka ali celo prijatelje in družino in vprašajte za mnenje. Več kot je perspektive, tem bolje.

  1.     Izberite slog svojega dizajna.

Zdaj, ko imate jasno predstavo o svoji blagovni znamki in celostni grafični podobi podjetja ter se počutite navdihnjeni, je čas, da jo začnete prevajati v dizajn. Tu pride v poštev veliko različnih elementov, od barv, oblik in grafike do tipografije. Imejte v misli, da ne obstaja en slog, ki je primeren za vse le tisto, kar je najboljše za vašo blagovno znamko.

  1.     Kaj naredi dober logotip?

Dober logotip je takoj prepoznaven, odraža sporočilo vaše blagovne znamke in vas naredi izstopajoče. Učinkovit logotip JE VIDETI profesionalno in se brezhibno ujema z identiteto blagovne znamke. Odličen logotip mora delovati tudi v kateri koli velikosti in kjerkoli želite uporabiti svoj logotip.

A Beginner's Guide to Creating a Logo People Will Remember

Ko imate svoj logotip, ste ustvarili idealno osnovo za ves material blagovne znamke, ki ga potrebuje vaše podjetje – pa naj gre za vizitke, oblikovanje embalaže ali spletno oblikovanje.