Za kaj se uporablja arganovo olje?

Arganovo olje ima številne funkcije. Zato vam bomo natančno povedali, za kaj se uporablja arganovo olje. Dragoceno olje z visoko vsebnostjo maščobnih kislin omega-9 in omega-6, ki se učinkovito borijo proti aknasti koži. Dokaz je študija, objavljena v reviji Journal of the American Academy of Dermatology. Po njenem mnenju je eden od vzrokov za nastanek aken pomanjkanje linolne kisline iz skupine omega-6.

Kot smo že opisali, v sestavi arganovega olja prevladujejo predvsem maščobne kisline. Vsebuje približno 35-40 % linolne kisline in 42-48 % oleinske kisline. Linolna kislina zmanjšuje vnetne procese in povečuje vlažnost kože. Oleinska kislina zagotavlja lažje prodiranje drugih sestavin v kožo in tako izboljšuje prepustnost kože. Arganovo olje je poleg maščobnih kislin tudi odličen vir vitaminov A, E, F, karotenoidov in sterolov.

Učinki

Glede na svojo sestavo se arganovo olje izkaže za učinkovito naravno zdravilo za pike žuželk, okužbe ali vnetja. Pozitivno vpliva tudi na kakovost kože in las. Po rezultatih raziskave, ki so jo opravili Kenza Boucett in drugi znanstveniki na univerzi Mohammed V-Souissi v Maroku, je bila koža žensk, ki so 60 dni uporabljale arganovo olje, bistveno bolj navlažena kot koža skupine žensk, ki so uporabljale oljčno olje.

Zaradi omenjenih učinkov je arganovo olje priljubljena sestavina številnih izdelkov za nego kože, kože in las.
Za kaj se uporablja arganovo olje
V naslednjih vrsticah vam predstavljam povzetek največjih prednosti arganovega olja in nasvete, kako lahko to naravno olje vključite v svoj vsakodnevni lepotni ritual.
Nočno vlaženje

Arganovo olje se hitro vpije in ne pušča mastnega filma. Njegova uporaba je zelo preprosta. V dlan kanite eno do dve kapljici arganovega olja, ga nežno razporedite po obodu rok in s krožnimi gibi vmasirajte v kožo na obrazu ali vratu.
Arganovo olje lahko uporabite namesto nočnega vlažilnega krema.

Tonik za obraz

Toniziranje kože je pomemben korak pri negi kože. Arganovo olje deluje kot naravni tonik za kožo. Dosega zelo dobre rezultate v boju proti aknam, madežem in hiperpigmentaciji, kar vam bo zagotovilo enakomernejši ten kože.

Arganovo olje se zelo dobro vpija in služi za vlaženje kože.
OPOMBA: Arganovo olje nanesite na čisto in umito kožo, najbolje pred spanjem.

Za kaj se uporablja arganovo olje – tudi za vlaženje suhih predelov okoli oči. Vitamina E in A, ki ju vsebuje olje, pomagata zgladiti drobne linije in ublažiti podočnjake. Arganovo olje se odlično bori proti znakom staranja.

Za težave z aknami

Akne niso le težava kože, temveč predvsem estetska težava. Pojavlja se predvsem pri ženskah, starih med 30 in 40 let, in se ga je zelo težko znebiti. Arganovo olje dokazano zmanjšuje nastajanje sebuma, ki je eden glavnih vzrokov za nastanek aken.

 

Za kaj se uporablja arganovo olje – za zdravljenje aknaste kože

Če ste poskusili že skoraj vse, a še vedno ne morete premagati aken, poskusite redno vmasirati nekaj kapljic arganovega olja v problematične predele, na primer vsak večer.

Retinol

Retinol je znan po tem, da spodbuja naravno obnavljanje kože in sintezo kolagenskih vlaken.
Zelo učinkovita oblika vitamina A, ki pomaga koži povrniti prožnost in sijaj.
Vitamin E acetat: pomaga zaščititi kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali

Nanesite jo po možnosti zvečer pred kremo za nego. Posebno pozornost namenite linijam in gubam ter jih nežno vmasirajte v kožo. Ne uporabljajte neposredno pod očmi ali na vekah. Ne uporabljajte v kombinaciji z drugimi retinoidnimi izdelki. Poleg vsakodnevne večerne uporabe priporočamo tudi zaščito kože pred UV-žarki čez dan.

 

Retinol ali vitamin A velja za naravno čudo in je eno najučinkovitejših sredstev za zmanjševanje in zmanjševanje gub.

Prvotno je bil retinol namenjen predvsem za zdravljenje aken, vendar je zaradi svojih pozitivnih in zlasti hitrih pozitivnih stranskih učinkov
pri zmanjševanju gub, je postal iskana sestavina anti-age kozmetike.

Velika prednost retinola je, da je primeren za vse vrste kože. Deluje zelo intenzivno, zato je na splošno priporočljivo, da izdelke z retinolom začnete uporabljati postopoma.