Povečava prsi, znan tudi kot mamoplastika s povečanjem, je kirurški postopek, namenjen povečanju velikosti in izboljšanju oblike ženskih prsi. Ta postopek je priljubljen med ženskami, ki si želijo večje samozavesti in izboljšanega videza dekolteja. V tem članku bomo raziskali osnovne informacije o povečavi prsi, vključno s razlogi za poseg, postopkom in pričakovanimi rezultati.

Razlogi za Povečavo Prsi:

 1. Estetski Razlogi:
  • Ženske se pogosto odločijo za povečavo prsi iz estetskih razlogov, saj si želijo večjo simetrijo, polnost in obliko prsi.
 2. Naravna Asimetrija:
  • Naravna asimetrija prsi je pogosta, in povečava prsi lahko pomaga doseči bolj uravnotežen videz.
 3. Izguba Volumena po Nosečnosti ali Hujšanju:
  • Po nosečnosti ali hujšanju lahko pride do izgube volumna prsi, zato se nekatere ženske odločijo za povečanje prsi, da povrnejo izgubljeno polnost.

Postopek Povečave Prsi:

 1. Posvetovanje s Kirurgom:
  • Pred posegom je ključno posvetovanje s kvalificiranim plastičnim kirurgom. Kirurg bo ocenil zdravstveno stanje pacientke, razpravljal o želenih rezultatih in pojasnil potek postopka.
 2. Izbira Implantata:
  • Na posvetu se bo kirurg pogovoril o različnih možnostih vsadkov, vključno s tistimi glede velikosti, oblike, materiala in lokacije vstavitve.
 3. Izvedba Operacije:
  • Med operacijo se ustvari majhen rez pod dojko, v pazduho ali ob bradavici, nato pa se vsadek vstavi pod prsno mišico ali pod žlezo, odvisno od želenega rezultata.
 4. Okrevanje po Povečavi Prsi:
  • Po operaciji je pomembno upoštevati navodila zdravnika. Pacientka lahko doživi otekline, modrice in nelagodje, ki se običajno zmanjšajo v nekaj tednih.
povečava prsi

Pričakovani Rezultati:

 1. Večja Samozavest:
  • Povečava prsi lahko poveča samozavest in pomaga ženskam, da se počutijo bolj privlačne in udobne v svojem telesu.
 2. Izboljšan Videz Dekolteja:
  • Večje in bolj polne prsi lahko izboljšajo videz dekolteja in celotne postave.
 3. Trajni Učinki:
  • Čeprav lahko običajno pričakujemo trajne rezultate, se lahko sčasoma pojavi nekaj naravne spremembe v obliki in velikosti prsi zaradi staranja ali drugih dejavnikov.

Možni Stranski Učinki in Tveganja:

Kljub temu, da je povečava prsi običajno varen postopek, obstajajo možni stranski učinki, kot so otekline, modrice, spremembe občutljivosti bradavičk, okužbe in kapsularna kontraktura. Pomembno je, da se pacientka pred posegom temeljito pogovori s kirurgom in razume tveganja ter koristi postopka.

Zaključek:

Povečava prsi je postopek, ki ženskam omogoča, da dosežejo želeno velikost in obliko prsi ter izboljšajo svojo samozavest in videz dekolteja. Pomembno je, da se pred odločitvijo za poseg posvetujete s strokovnjakom, da razumete postopek, pričakovane rezultate in morebitna tveganja.

S pravilno informacijo, podporo in strokovno izvedbo postopka lahko povečava prsi pozitivno vpliva na kakovost življenja in samozavest posameznice, ji povrne samozavest in omogoči, da se počuti bolj udobno v svojem telesu.