V vsaki ženski torbici se sigurno najde tudi kakšna maskara. No to se gre za tiste ženske, ki se rade ličijo, ker mnoge tudi enkrat v življenju niso dale na sebe nič ličila. Maskara za trepalnice je samo en del ličila, ki je zelo pomemben za mnoge. Maskara poudari trepalnice, da volumen, da so videti večje. Ker pa so mnoge alergične na alkohol in podobne snovi, vam ponujajo v spletni trgovini naravno maskaro. Ta maskara ne draži kože, ne vsebuje alkohola in je primerna za vsako kožo.

Če vstopimo v kakšno drogerijo lahko vidimo, da obstaja ogromno različnih vrst maskar. Zato vsaka kupi tisto maskaro, ki ji najbolj ugaja in ji je všeč. Vsaka maskara ima krtačo s katero si na trepalnice nanašamo barvo. Vsaka dobro ve kako se nanaša, kako ji najbolj ugaja. Če hočemo, da so trepalnice bolj izrazite, da imajo res večji volumen, si lahko dva krat namažemo. Najbolj pogosta barva, ki si jih ženske nanašajo je črna barva. Obstajajo tudi druge barve, če vam ugaja lahko nanesete tudi rdečo. Prav tako so v vsaki maskari drugačne sestavine. Zato, če vam ne ugaja alkohol ali kaj podobnega, kupite naravno maskaro, ki je bolj udobna.

Preden nanesete maskaro, si morate umiti obraz. Lahko uporabite tudi takšno, ki zdrži dalj časa. To pomeni, da je vodoodporna in jo boste lahko imele cel dan. Ampak bodite pozorne pri odstranjevanju, saj se težje odstrani. Maskara za trepalnice se mora tudi vsak dan, nekatere jo zvečer odstranijo. Tudi za odstranjevanje se dobijo posebni dodatki, da gre maskara lažje iz trepalnic. Vsaka ženska ali dekle ve najbolj kaj ji ustreza. Nekatere vsak dan nanesejo maskaro, druge samo občasno. So pa tudi takšne, ki nikoli ne nanesejo na svoj obraz ničesar. Sama maskara ni nič slabega, saj samo vaše trepalnice poudarijo, da so bolj vidne.