Tukaj je napisan recept, kjer je predstavljena gobova juha s chia semeni.

Prijatelje ste povabili na kosilo. Le s katero jedjo bi jih presenetili?

Meni je uspelo z gobovo juho. Ampak to ni bila navadna gobova juha… Pripravila sem gobovo juho s chia semeni! Po nekaj uvodnih žlicah sem se lahko nasmejala poznavalskim ugibanjem o tem, kaj je tisti specifičen okus. Gobova juha s chia semeni je domača a tako eksotična s tistim elementom presenečenja. Kar pa je najpomembnejše; enostavna priprava kjer nič ne more iti narobe.

Najprej si pripravite vse potrebne sestavine:

1 žlica olivnega olja

1 ½ čebule

¼ kg gob

1 skodelica surovih indijskih oreščkov

1 skodelica Chia semen

2 stebli zelene

1 paradižnik narezan na kocke

2 stroka česna

1 ½ žlice sezamovega olja

½ žlice morske soli

1 žlica kajenskega popra

½ žlice sojine omake

1 lovorjev list

V multipraktiku ali blenderju sesekljajte indijske oreščke s 5 ½ skodelicami vode. Dobili boste gosto tekočino, to je mleko iz indijskih oreščkov. V tem mleku namočite chia semena. Namakajo se naj 15 min; vi pa ste že na polovici priprave.

Sedaj sledi bolj energičen del.

Na sezamovem olju prepražite ¼ kg gob. Pražite pribl. 4 minute. Dodajte namočenim chia semenom.

Nasekljajte in prepražite čebulo, zeleno in česen na olivnem olju z baziliko. Zopet pražite približno 4 minute. Prepraženo zelenjavo stresite v kozico k namočenim chia semenom in gobam. Preostale gobe narežite in primešajte skupaj s sezamovim oljem, kajenskim poprom, sojino omako in morsko soljo pripravljeni zmesi. Vse skupaj kuhajte 30 minut na srednji temperaturi.

Tik pred serviranjem še dodajte nakockane paradižnike.

Uživajte v neverjetni mešanici okusov!