Ste vedeli, da je sladki pelin ena najbolj zdravilna rastlina pri nam. Grm lahko zraste tudi do enega metra in pol visoko. Lahko ga uporabimo, kot čaj ali pa iz njega naredimo razne kreme ali mazila. Prav tako je zelo zdravilna tinktura, ki se uporablja za imunski sistem. Zdravilne lastnosti sladkega pelina so listi in cvetovi, ki jih pobiramo v suhem in sončnem vremenu. Sam pelin ima vonj po sladkosti, ampak v resnici je njegov okus grenak, zato vas naj ne zavede. Na spletni strani Zlata ptička si lahko naročite tinkturo, ki je narejena iz naravnih sestavin in je varna za uporabo.

Kot sem že omenila je najbolj zdravilna rastlina, saj poleg imunskega sistema še zdravi prehlad, znižuje telesno temperaturo, je zelo učinkovita za gripo, pomaga, če imate herpes in za vse tiste ženske, ki imamo menstrualne krče. Drugače je pelin Azijska rastlina, v naše kraje so rastlino prinesli Turki. Tudi na domačem vrtu lahko posadimo sladki pelin in ga uporabljamo za čaj ali tinkture. Cvetove ali liste lahko uživamo sveže ali posušene. Čaj skuhamo, kot ostali zeliščni čaj in ga pijemo po potrebi. Zdravilne lastnosti sladkega pelina so zelo pomembne za naše zdravje. Nekateri tudi pelin dajejo v različne jedi. Če bi radi sami pripravili tinkturo, se ne rabite ničesar bati. Same recepte lahko danes najdemo na spletnih straneh.

Ker je sladki pelin enoletnice, ga morate saditi vsako leto, če ga bi radi imeli na vrtu. Zdravilne lastnosti sladkega pelina, kot so cvetovi so zelo uporabni v zdravilstvu. Zelo priporočljivo je imeti doma tinkturo iz pelina, saj nam v zimskem času lahko pride zelo prav. Kako dolgo jo lahko imamo, boste našli na sami steklenički. V njej so samo sestavine, ki niso strupene in škodljive. Prav tako dobite navodila glede uživanja, čeprav je naraven pripravek, ne pretiravajte.