Organizacija pisalne mize, bo nedvomno bistveno bolj zanimala tiste, ki imate majhne pisalne mize tiste, ki ste lastniki pisalnih miz brez predalov in podobno.

Učinkovita organizacija pisalne mize je povezana z dimenzijami pisalne mize, potrebami, zaradi katerih sploh imamo pisalno mizo v določenem prostoru in pa tudi tega, koliko smo pripravljeni odšteti denarja za to, da imamo urejen in organiziran ne samo prostor na sami pisalni mizi, temveč tudi prostor ob njej, pod njo ter celoten delovni prostor katerega osrednji element je pisalna miza.

minimalistična organizacija pisalne mize

Minimalistična organizacija pisalne mize

Organizacija pisalne mize je pogosto narekovana po načelih funkcionalnosti in praktičnosti, slednje pa predvsem zasledujejo notranji dizajnerji in arhitekti, ki želijo delovni prostor svojih strank, narediti ne samo praktičen in estetski, temveč tudi optimalno izkoriščen in uporaben.

Predvsem v zadnjih letih pa se je pri nas organizacija pisalne mize obrnila tudi na ostala načela opremljanja delovnih in drugih bivalnih prostorov, med katerimi pa nedvomno prednjači predvsem organizacija mize po načelih feng shui.

organizacija manjše mize

Organizacija manjše mize

Urejena pisalna miza je v prvi vrsti predvsem ta, ki zadovoljuje potrebe posameznika, na samo organiziranost celotnega delovnega prostora okrog pisalne mize, pa močno vpliva tudi postavitev pisalne mize, njena opremljenost v smislu dodatnih predalov in regalov ter seveda tudi to, ali gre za klasično pisalno mizo za podjetja ali posameznike.

organizacija zložljive mize

Organizacija zložljive mize

Ko urejamo pisalno mizo moramo absolutno najprej upoštevati, da je tudi prostor okrog mize lahko krasno in uporabno izkoriščen, predvsem, če bomo ob stene pisalne mize namestili dodatne police in poličnike, pod samo mizo postavili dodatne regale, morda pa k osnovni mizi, za dodatne potrebe namestili še kakšno manjšo, klubsko, dizajnersko mizico, ki lahko služi predvsem za odlaganje drobnarij, časopisov in revij ter ostalega. Predvsem lične klubske mizice v bližini pisalnih miz, so enkratne zato, da nanje odlagamo reči za katere ne želimo, da so odložene na pisalnih mizah, pri čemer pa so klubsk emizice pogosto lahko tudi premične, steklene, ovalne in moderne – kar jim daje enkratno prednost, da jih upšorabimo kot praktično dopolnilo našim osnovnim pisalnim mizam.