Vsi, ki ste v fazi opremljanja svojega stanovanja prišli do točke, ko iščete (za različne prostore) ustrezne in primerne konzolne mizice, boste z veseljem želeli prebrati spodnji prispevek. Saj v njem pojasnjujemo v čem so sploh razlike med različnimi konzolnimi mizicami (za različne prostore), obenem pa namignemo tudi kje pridete do ugodnih in res, zelo poceni, konzolnih mizic.

konzolna miza

Celotna ponudba konzolnih mizic, na tej povezavi.

Razlika med pojmoma “konzolne mizice” in klubske mizice

Preden pa predstavimo dve vrsti konzolnih mizic, ki sta pravzaprav največkrat v zanimanju in uporabi, povejmo, v čem je razlika med konzolnimi mizicami in klasičnimi klubskimi mizicami (katerim konzolne, glede na rabo in funkcijo, največkrat in najpogosteje uvrščamo).

Klubske mizice, javnost, ki se sooča z rednim ali občasnim opremljanjem svojih ali tujih prostorov, največkrat označuje za tiste mizice, ki so nizke, najpogosteje pa jih postavimo na sredino dnevne sobe ali pa kot dodatno, stransko mizico, ob bok sedežni garnituri.

Zanimive nizke mizice, ki so lahko hkrati klubske in konzolne, boste našli tudi na spletni strani Pohištvo123.si, na povezavi.

Po drugi strani, so konzolne mizice, tiste, ki jih ponavadi postavimo ob steno, zaradi te lastnosti, pa pod pojmom konzolna mizica, največkrat imamo v mislih mizico, ki jo želimo postaviti v predprostor ali na hodnik.

konzolne mizice

Konzolna miza za predprostor

Za razliko od ostalih konzolnih mizic, v predprostori največkrat potrebujemo odlagalno površino za ključe, sprotne predmete ob odhajanju ali prihajanju v predprostor, konzolna miza za predprostor pa mora pogosto tudi po stilu soditi v celotno opremo in ambient predosbe.

Zato to za predsobe zelo značilne, t.i. stilske konzolen mizice, ki jih sicer nemalokrat najdemo tudi med ponudbo starejšega, ekskluzivnega in dražjega pohištva.

Konzolna miza za dnevno sobo

Kot smo zapisali že na vrhu sestavka, se sam izraz konzolna miza za dnevno sobo, nemalokrat enači tudi z izrazom, ki ga uporabljamo za opis, osrednje, nizke, klubske mizice. V nekaterih primerih pa pod pojmom konzolne mize za dnevni prostor, uvrščamo tudi dodatne mizice za knjižne zbirke, cd in druge glasbene zbirke, mizo za dnevni kotiček, branje, delo za računalnikom in podobno.

Zanimive ideje za nekatere konzole mizice, boste našli tudi na AmbientDizajn.

Če iščete drugačno vrsto miz, npr. pisalne mize, vam bo v pomoč verjetno tudi prispevek z naslovom Organizacija pisalne mize.

Zaščititr svojo konzolno ali klubsko mizico z zaščitnim steklom. Kakovostno zaščitno namizno steklo lahko dobite pri podjetju Steklarstvo Breg d.o.o., kjer vam bodo z veseljem svetovali tudi, če potrebujete kuhinjsko steklo, steklena vrata, stekleno tuš kabino, steklene stopnice ali ograjo ali pa stekleno kritino za nadstrešek.

Oznake: konzolne mizice